Перлата на Тайланд – провинция Краби

Дъждовният сезон продължава от юни до октомври (но не всеки ден), а на брега има вълни, които ще ви затруднят да плувате в морето. А най-подходящият сезон за спокойна морска почивка започва към края на ноември и продължава до март. Температурата рядко пада до 30 градуса, дори през зимата или лятото. 27, 3 – 5 градуса по-хладно през нощта. 28 градуса целогодишно. Не забравяйте, че не всички плажове имат чадъри, така че винаги използвайте слънцезащитни продукти. Можете да се гмуркате, гмуркате с шнорхел, скално катерене (има училища), да пътувате, за да видите най-красивите пейзажи и не забравяйте да правите снимки на фона им. Посетете ресторанти и кафенета, опитайте местната кухня. Морско сафари около островите. Екскурзия из манговите гъсталаци с каяк. Водопади и много други. Като цяло няма да скучаете, всеки ще намери нещо по свой вкус. Почивката в Краби е идеална за всички категории туристи, дори за големи групи, дори за двойки с деца, пътуване от краби до пукет и ще ви остави незабравими впечатления от красивата и уникална природа на този регион.

Да, не е като в Турция и на Карибите, пътуване от краби до пукет обядът и вечерята често не са на шведска маса, а а ла карт. Но все пак почивката All Inclusive със сигурност има своите предимства. Вие сте спокойни, придвижване от краби до банкок няма нужда да мислите къде да ядете, как да стигнете до там, дали е безопасно там. Оттук и акцентът на курорта – има много семейства и хора в пенсионна възраст. Не бих препоръчал да ходите тук през летния сезон (от април), има вълни и обратни течения. Но любителите на сърфа ще се заинтересуват, тъй като има училища и бордове под наем. От Khao Lak определено трябва да плавате до Симиланските острови, райски резерват, изгубен в морето. Можете да направите обиколка на националните паркове и езерото Cheow Lan. Консултирайте се с местните туристически агенции или вашия хотелски гид за опции. Малък тайландски остров близо до Малайзия. Тук няма пакетни обиколки; ще трябва да стигнете до там сами; пътуването с моторни лодки може да бъде дълго (има опции от Пукет, пътуване от краби до пукет Кох Ланта или малайзийския Лангкави). пусти плажове – Патая (с изключение на името, нищо общо с едноименния курорт), Залез, Изгрев, дори има нудистки.

И отидохме на екскурзия. Дълго време се ровим и сега вече сме пристрастни. И ние избрахме, според нашето вредно, уморено мнение, най-добрата вила номер 2009. За щастие се оказа, че е с категория по-висока от това, което бяхме резервирали. Тук обаче пазаренето не беше подходящо и хотелът тактично не повдига този финансов въпрос до днес. Леле, каква къща имаме! Всичко това наше ли е? Въпреки че това не е основното за Краби, все пак ще опиша нашия дом. Имахме на разположение: не тясна основна стая с балдахин, голямо и много удобно легло. Тук наблизо имаше малък сладък пуф за дете и още едно място до живописен прозорец с изглед към езерото, може би за второ дете. Освен това малко сервизно помещение разполага с дрешник, сейф, хладилник-бар, разбира се платен и виразвлекателни екскурзии на крабиги пълен, чайник с питейна вода винаги наличен; чай, кафе, ядки, чипс; огромна баня с работеща вана джакузи; и тук беше и изходът към душа в отделната мини-детска градина. Пред входа на къщата имаше място за отдих със собствено малко езерце и гласовити мини-жаби.

И така, за моя голяма радост, ден по-късно лошекскурзии от крабио време свърши и слънцето нежно огряваше нашия оазис. След бърза закуска изпратих семейството си на плажа. И къде отиваш? – интересуваше се съпругата. Скъпи, ако не направя това, ще съжалявам цял живот. И тръгнах да покорявам… Да покорявам най-високата планина, на която съм хвърлил око. С цел да се намери там сладководната „Планинска лагуна” и да се стигне до „Гледната точка”. Трябва да кажа, че това решение беше 100% безотговорно. Първо, след дъжд червената планинска почва беше много хлъзгава. Второ, бях с джапанки и без екипировка. Трето, бях напълно сам. Четвърто, изкачването беше почти по отвесна скала. И най-важното е, че много ме е страх от височини. Началото на изкачването е някъде по средата на удобна пътека, свързваща двата плажа Railay. Има беседка за подготовка за изкачване, на която са разположени табелите. Обещаха само 360 метра до лагуната. Пътят напред беше интересен. Пътеката (на мен ми се стори) беше почти отвесна и минаваше през вулканична скала с остри и опасни назъбени ръбове. Разбира се, те ни помогнаха да се изкачим.

If you have any questions concerning exactly where and how to use пътуване от краби до пукет, you can make contact with us at our own web-site.